مطالب علمی:

ساخت وبلاگ

سدنا دهمین سیاره منظومه شمسی می باشد. سیاره جدید که نام علمی آن «یو.بی313،2003 » و قطر آن 1,180 تا 2,360 کیلومتر است، توسط ستاره شناسان در کالیفرنیا و هاواییکشف شد. انجمن بین‌المللی اخترشناسی، اکتشاف دهمین سیاره گردنده به دور خورشید که درمرز منظومه شمسی قرار دارد را تایید کرده است. این شیء ابتدا در سال 2003 کشف شده بوداما سیاره بودن آن اخیرا تایید شد.

فاصله این شیء از خورشید بیش از دو برابر فاصله پلوتون از خورشید است.تاکنون تصور می شد پلوتون دورافتاده ترین سیاره منظومه شمسی است. جرم این سیاره حداقلبه اندازه پلوتون است. فاصله متوسط نپتون و پلوتون از خورشید به ترتیب 1/30 و 5/39برابر فاصله متوسط زمین از خورشید است که خود به بیش از 150 میلیون کیلومتر می‌رسدو آن را یک واحد اخترشناسی (AU) می نامند.

این بزرگترین جرم آسمانی است که از زمان اکتشاف نپتون در سال 1846 درمدار خورشید کشف می‌شود. هنوز جزئیات کاملی در مورد این جرم آسمانی در دست نیست؛ امامشخص شده است که در مداری نامتعارف گردش می کند و فاصله آن با خورشید هرگز کمتر ازفاصله نپتون با مرکز منظومه شمسی نیست و بخش اعظم مدار آن در فاصله‌ای دورتر از سیارهپلوتون قرار دارد.

به گفته اخترشناسان کمابیش مشخص است که این سیاره از یخ و توده های سنگتشکیل یافته است. به دلیل خاصیت این جرم در انعکاس نور، اندازه گیری آن با حاشیه خطایقابل توجهی همراه بوده و هنوز ابعاد واقعی آن مشخص نشده است.

در حال حاضر، دو گروه از اخترشناسان همزمان کشف این جرم کیهانی را اعلامداشته اند.قرار است کاشفان جرم جدید یافته های خود را در کنفرانس اخترشناسی کمبریجدر ماه سپتامبر سال جاری ارائه دهند.

وبلاگ رسمی کمیل کاظمی...
ما را در سایت وبلاگ رسمی کمیل کاظمی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کمیل کاظمی komeilk2 بازدید : 309 تاريخ : جمعه 25 اسفند 1391 ساعت: 0:20